Erasmus+ 2016

Tagintézményünk az Európai Unió Erasmus+ KA1 program keretében pályázatot nyert, melynek keretében 2016 nyarán 3 tanárunk külföldi továbbképzéseken vesz részt Ausztriában, Máltán és Angliában.

A projekt intézményi céljaink megvalósítását segíti elő. Ezek egyike a hagyományok megőrzése, és ennek érdekében a német nemzetiségi oktatás megújulását segíteni, tanulóink eredményesebb nyelvtanulásáért. Egyik német nyelvtanárunk módszertani továbbképzésen vesz részt, melynek célja a szakmai megújulás mellett nemzetközi kapcsolatok kialakítása.

Másik két kolléga angol nyelvi továbbképzéseken vesz részt, hogy a megfelelő nyelvtudással a jövőben képesek legyenek idegen nyelvű szakmai továbbképzéseken gyarapítani ismereteiket, tapasztalataikat.

A projekt várható eredménye a résztvevők személyes tudásának, tapasztalatainak gyarapodása, az idegen nyelvi, szociális kompetenciák erősödése, módszertani ismeretek bővülése, együttműködési készség fokozódása, a megszerzett tudás, tapasztalatok átadása. A továbbképzések lehetőséget nyújtanak nemzetközi kapcsolatokat kialakítására. A résztvevők élményeinek hatására erősödhetnek kollégáik és diákok nyelvtanulási motivációi.

 

Következzenek a mobilitásban résztvevő kollégák beszámolói:

Bécs két hétben

Máltai beszámoló

Két hét Exeterben

erasmus_kep.jpg

A honlapunkon található projektet az Európai Unió támogatta. A kiadványban megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.